Před cca 3 hodinkami jsem se vrátil z podzimního Motoroute srazu 2026 a tak se zde jen ve zkratce podělím o zajímavosti a novinky z oblasti mototuristiky. Měla zde stánek firma Motovaky.cz, zabývající se výrobou nepromokavých vaků pro motorkáře. To předpokládám všichni znáte a někteří třeba i vlastníte. Co mne ale potěšilo nevíce je, že vyrábějí i nepromokavé vaky dovnitř motokufrů, které mají často majitelé nových strojů jako součást standartního vybavení k novému stroji. Na starší motky se to skoro nevidí. Takže jsem se zaradoval, že sebou na pokoj nebudu muset vláčet oba kufry, ale jen si ty dva vaky s madlem vyndám z kufru a odnesu pohodlně na cimru. Hned jsem na chatce vyházel propriety z kufru a šel to popasovat na stánek firmy. Ten vak do mého kufříku od pánů Hepco&Becker sedí jako ulitý, takže super. Cena za 1ks do 700,-Kč, dle prodejce a asi výrobce na stánku. Další tip pro pokročilé motocestovatele- viděl jsem zde vyvěšený reklamní poutač na portál
www.moho.info. Před chvilkou jsem se na ty stránky díval a je to portál specializující se na ubytování pro motorkáře. Konkrétně se jedná o nabídku ubytování v Německu, Rakousku, Itálii, Slovinsku a Francii. Je to síť Bikers friendly motocyklových hotelů. Jsou to zahraniční stránky, takže ten překlad do češtiny není zcela dokonalý, ale je tu docela dost doprovodných služeb a informací. Hlouběji jsem to nestudoval, jsem utahaný po cestě z Vizovic (na trase téměř 330km jsem měl průměrnou rychlost 44km za hodinu- stydím se do hloubi duše). Dále zde byl k vidění a zakoupení GPS tracker od firmy Malagps.cz. Krabička cca velikosti větší krabičky od zápalek může fungovat jako tracker vaší motocesty, ale i jako upozornění, že se s vaší motorkou něco děje. Můžete to použít i jako tracker na obojku vašeho psa nebo při pěším vandru. Trasy si také z paměti přístroje můžete exportovat a ukládat. No a taky jsem měl to štěstí se tu potkat s Maylem Motorkou, takže pokud by někdo z klubu zatoužil procestovat na motorce Japan, mohu poskytnou bližší info a kontakt. No a mohl jsem se zde pokochat i nabídkou motohadříků od firem Modeka a Klím (ten zde mimochodem měl moc pěkné dámské zimní čepice). Ty údajně nejen pěkně vypadají, ale i krásně hřejí. Více se o tomto srazu rozepíši v samostatném článku, který mám v plánu sepsat. To až přijdou podzimní plískanice a budu trčet doma.
Takže to je v tuto chvíli asi vše.