Akce clubu

Jarní sraz Žumberk 15.-17.5.2015

Seznam článků

Žumberk 2015Jarní sraz se odehraje v Jihočeském Žumberku. Kraj rybníků, v jehož sousedství se nachází Novohradské hory. Na hranici je to nedaleko, výlet do Rakouska se vyloženě nabízí. Směrem k Dunaji vás čeká krásná, hornatá krajina, spousta zatáček a pěkný asfalt.

Žumberk 2015 Trochu jsem měl problém sestavit trasu, protože v místě je množství pěkných silnic a silniček, ale vzhledem k tomu, že většina vede ve směru sever – jih, špatně se sestavuje smysluplný okruh. Povrch silnic je povětšinou dobré kvality, i když místy se najdou úseky a'la česká okreska (jen doufám, že je nebudou zrovan frézovat). Přesto si myslím, že se jedná o hezké svezení, zvláště úsek Grein – Dimbach, který si dáme pro jistotu 2x, v obou směrech.

Tankování – s ohledem na délku trasy by žádná VFR neměla mít problém ujet cca 250 km na jednu nádrž (vč. Sobotního přejezdu do Nových Hradů a zpět). Aby se však odjezd nezdržoval, doporučuji dotankovat ještě před příjezdem do Žumberka. Benzín je možné dobrat u PAPoucha v Nových Hradech (trasa vede kolem) nebo na příjezdu od Budějovic na Benzině Trhové Sviny.

 

Časový harmonogram:

Pátek

Pokud přijedete už pátek, můžeme za příznivého počasi (a za světla) dát první kolo teambuildingová aktivity (bude upřesněno na místě) :-)

 

Sobota

10:00 výlet do Nových Hradů. Z Žumberka do Nových Hradů je to cca 10 km, takže by se to dalo zajet i ve volnějším oblečení (já pojedu). Na dopoledne výběr ze tří možností

a) Hrad Nové Hrady - tady budu potřebovat, abyste mi hlásili svou účast co nejdříve. Pokud nás přijede pět a půl, není problém. Ale pro větší skupinu budu muset objednat prohlídku zvlášť.

b) Detoxikační procházka Terčino údolí

c) Teambuildingová aktivita u penzionu

12:00 oběd na penzionu.

14:00 – Vyjížďka směr Grein. Délka zrhuba 120 km, odhadovaná doba jízdy 2,5 hod. Pokud budeme cestou fotit, může se to protáhnout.

17:00 Grein – Žumberk

20:00 – společenská zábava (alias hospoda)

 

Alternativa pro kolínkáře

Žumberk 2015 V Beskydech se část účastníků šla povozit kolem Šancí. Pokud preferujete tuto formu zábavy, kousek od Weitry je silnice na Brennerhof. Cca 8 km úsek se širokou silnicí, kde se dá klopit opravdu hodně. :-) Vyjížďka zahrnuje i tento úsek.

 

Trasa a organizace sobotní vyjížďky

Žumberk 2015 Žumberk - Nové Hrady (II/156) - Weitra (B41) - Karlstift (B38) - Gross Gerungs (B119) - Arbesbach (B124) - Königsweisen (B119a) - Sankt Georgen am Walde (B119) - Grein

 

Cesta zpět je modifikací původní trasy:

Žumberk 2015 Grein - Arbesbach (B119) - B124 (před obcí Merzenstein) - Gross Gerungs(B38) – Weitra (B119) – Nové Hrady - Žumberk

 

Neděle

Snídaně, odjezd, případně pro zájemce aktivity, které se nestihly v sobotu (Hrad, Terčino údolí)

Pro zájemce směr Strakonice, Příbram, Praha - zpáteční trasa Rakouským pohraničím, včetně krásného úseku kolem Vltavy Rožmberk – Krumlov.

Ubytování

Objednávejte na www.zumberk.com , heslo klasicky "VFR club". Vědí o nás, nicméně nic jsem nerezervoval, takže doporučuji zamluvit si ubytování co nejdříve, pokud jste rozhodnutí přijet. V případě hezkého počasí hrozí, že kapacitu zaplní cyklisti a tůristi. Nocleh se snídaní 490 kč.
Volejte na mobilní čísla nebo použijte webový formulář. Fixní číslo ze stránek nefunguje (nefungovalo když jsem volal)

 

Doporučené trasy příjezdu:

Od Prahy – II/105, průjezd Budějovicemi vcelku snesitelný a po II/156 do Žumberka.

Brno, Pardubice – doporučuji zvolit některou z variant Telč – Kunžak – Nová Bystřice nebo Telč – Dačice – Slavonice a následně to střihnout rakouskem na Weitru – Nové Hrady. Silnice libovolné, jen úsek Schrems – Weitra je nudně rovný (široká bundeska)

Slovensko – to už bude vyžadovat výjezd v pátek. Podle mně nejlpší cesta spodem zhruba v ose Mikulov – Horn – Zwettl – Weitra s tím, že můžete jet buď přímo na Gmünd po bundesce nebo si udělat cikcak výlet po zatáčkách. Pokud budete mít cestou čas a chuť, můžete se stavit v termálech v Laa an der Thaya.

 

Těším se na Vás v Žumberku :-)

 

Scalla

 

Odkaz do diskuse

Pár ilustračních snímků

Žumberk 2015 Žumberk 2015
Žumberk 2015 Žumberk 2015
Žumberk 2015 Žumberk 2015
Žumberk 2015 Žumberk 2015
Žumberk 2015 Žumberk 2015
Žumberk 2015

Žumberk 2015