Články

Cesta na Onen svět a zpět

Onen Svět

 Na sraz jsem vyjela o den dříve. Cestovní horečka se dostavila a já vstávala v pět ráno. Sbaleno jsem měla během 10 minut a šla si svižným tempem do garáže pro Prdlavku. Naposledy jsme se projely začátkem října. Se zvýšeným tepem a hlubokým nádechem jsem nasedla a odjela zpět domů pro věci. Konečně jsem také vyjela! To pude (půjde) 😊 …

  Onen SvětÚsek z Hlučína na Osoblahu v doprovodu 2 karavanů probíhal v klidu a nepřekvapil. Za Opavu jsme vyjeli po ¾ hodině díky houstnoucí dopravě. Po hezkém asfaltu až do Krnova a já si začala pobrukovat. Směrem na Město Albrechtice a Osoblahu jsem měla čas kochat se i krajinou. Kemp je tady malý a klidný a přes cestu je koupaliště. Mám smůlu. Zatím je bez vody. Můj úmysl dojet na večer do Dolte v Sobotíně, (kde se mi vždy líbilo) a přespat, změnil příjezd dalších známých.

  V pátek dopoledne vyrážím rychlejší cestou směr Šumperk, kde jsem měla mít sraz s Vladkem. Začal kolotoč SMSek a telefonátů s infem i o počasí s Vladkem, Gapyrou, Scorpim, Scallou a Jarakem. V jižní části republiky pršelo. Měla jsem štěstí. Azuro! Chlapi díky! BO!!! Neni čas... Rychlé rozhodnutí a domluva s Pavlou a Jarakem, že mě počkají, mě donutilo vzít to na Mohelnici a dál po I/35 do Vysokého Mýta. Jak už to bývá, cestáři můj zrychlený přesun zpomalili. Před Litomyšlí jsem si 20 min. na sluníčku odpočinula v koloně a za ní, pro změnu v objížďce, přes kotěhůlky… Dále na Chrudim a Kovářov probíhala cesta v pohodě. Přivítání, nezbytná komůrka a v závěsu za krásným VFRem pokračování na sraz. Další zastávka byla v Humpolci v Motodoupěti. Nikdy jsem tam nebyla a původně krátká zastávka se protáhla. Zapovídali jsme se s majitelem, který nám ochotně ukázal místa na přespání a doporučil partnerská místa (www.motorkarskydoupe.cz). Pokračovali jsme na Pelhřimov a po I/19 až do Milevska. V Kovářově jsem toho měla plný ruce a kolena. Jarak řekl: Vydrž. Je to kopec naproti.

 Přivítání na chatě, ubytování, přivítací Jack… paráda!!! Koupel smyla únavu a zábava a seznamování se členy klubu mohlo začít.

 Onen SvětSobotní vyjížďka na Temelín po II/105 byla skvělá! V zámečku Vysoký Hrádek jsme vyslechli zajímavé informace o JE Temelín. Někteří z nás si vyzkoušeli kvízy. I když zaujala zajímavá nabídka alternativního (jaderného) paliva, přece jen jsme natankovali v Týně benzín a pokračovali na oběd a někteří na hráz Orlické přehrady a zpět na chatu. Večer probíhal v družném rozhovoru. Ještě před setměním jsme zahráli kubb. Čestná remíza.

  Při nedělní snídani jsem se dohodla s Maxxem, VFRošťákem a Dieslem, že kousek cesty pojedeme spolu. Opět díky chlapi! Snažila jsem se, ať moc nezdržuji. Od Havlíčkova Brodu už jsem jela sama svým tempem. Kousky cest, kde jsem ještě nejela nebo momentální rozhodnutí jet jinudy... V Poličce povinná zastávka na benzín a zase dál. V  Moravské Třebové tentokrát půlhodinová zastávka. Slunce hřálo a nový asfalt také. Ještě štěstí, že mám v oblibě saunu. Mírně jsem se ochladila až cestou do Mohelnice. Únava se prozatím nedostavila a tak jsem sjela na Uničov. Hned jsem toho začala litovat. Objížďka na Šternberk vedla přes hrozné kotěhůlky. Za Šternberkem jsem najela silnici I/46, kterou jsem měla vždy ráda a k mému překvapení jsem na ní, až na pár výjimek byla sama až do Opavy. Zastavit kousek od domu už se mi nechtělo. Pár minut po třetí hodině jsem slezla z motorky vyřídit drobnost a pak už hurá domů.

 Jak jinak. Opět to byl vydařený sraz. Okolní krajina, ubytování, jídlo, počasí, vyjížďka pro mne naprostá spokojenost. Domů se mi moc nechtělo. Jako pokaždé. Některé věci jsem s sebou vezla zbytečně a některé chyběly. Třeba mapa. 

 Díky vám všem a na příštím sraze  Ahoj…

 Onen Svět  Onen Svět
 Onen Svět  Onen Svět
 Onen Svět  Onen Svět
 Onen Svět  Onen Svět
 Onen Svět  Onen Svět
 Onen Svět  Onen Svět
 Onen Svět  Onen Svět
 Onen Svět  Onen Svět
 Onen Svět  Onen Svět
 Onen Svět  Onen Svět

{jcomments on}