Lesní bar

Číst dál: Lesní bar Lesní bar se nachází kousek nad Horní Lipovou v Jeseníkách. Na motorce se tam dojet nedá (dá, ale nesmí), nicméně 1,5 km lze ujít i v motohadrech (pokud zrovna nejsou pětatřicítky jako letošní léto). A pokud jste v Jeseníkách na dovolené, pak určitě stojí toto místo zahrnout mezi své cíle.

 

Hotel Červenohorské sedlo

Číst dál: Hotel Červenohorské sedlo 

Hotel se nachází v Jeseníkách a je pojmenován po stejnojmenném sedle s výškou 1000 m n.m. Sedlo tvoří historickou spojnici mezi městem Jeseník a Šumperkem. Krásný, ale státní správou dlouhodobě zanedbávaný kraj skýtá spoustu zajímavostí i možností odpočinku. Jak v létě, tak v zimě. Navíc silnice I/44 je vyhlášený motorkářský úsek, zvláště po opravě severní strany. Jižní strana se dočkala opravy letos, což však na druhou stranu přineslo dvoudenní uzavírku. Konečně. Stávající tankodrom se dal silnicí I. třídy nazvat jen s notnou dávkou fantazie.

 

Soutok Vltavy s Lužnicí

Číst dál: Soutok Vltavy s Lužnicí

Soutok Vltavy a Lužnice se nachází 2,5 km západně od Týna nad Vltavou po proudu řeky. Tento pravostranný přítok Vltavy se zde vlévá po 208 km od pramene v Novohradských horách. Na motorce dojete přímo k soutoku, byť závěrečných 500m je spíše zpevněná polňačka, ale na VFR v pohodě průjezdná.

Velký Javor

 Číst dál: Velký Javor

Velký Javor je s výškou 1456 m n.m. nejvyšší horou Šumavy. Nachází se pár kilometrů od hranice a co víc, je lemován krásnými silnicemi. Na vrchol se můžete vydat po svých, ale pokud s sebou nemáte nic na převlečení, dá se vyjet i v motohadrech lanovkou. Vlastní vrcholová procházka je nenáročná, což dokladují houfy německých důchodců, kteří s výrazem Reinholda Messnera zdolávají skalky s cílem ulovit vrcholové selfie.