Články

Zahájení sezóny 08

 ZAHÁJENÍ SEZÓNY 2008

S příchodem krásného počasí přicházejí i různé zahajovací jízdy. Výjimkou nebyl ani tento víkend. Jednou z akcí bylo společné zahájení sezóny Motorkářů ze Středočech a Czech VFR Clubu. 
První skupina motorek se sešla v dopoledních hodinách v Dobříši, odkud se vydali do Lysé nad Labem. Tam už se zhruba od půl jedenácté sjížděla většina účastníků akce. Dobříšská větev dorazila díky koloně až těsně před dvanáctou hodinou, všechno se ale stíhalo bez problémů. V Lysé nad Labem bylo zamluveno náměstí, na kterém se sjelo celkově 56 strojů všech možných typů – VeFeRky různých ročníků, jawy, choppery, silnice… Davovi dělal batůžek tentokrát Petr, já jsem jela s Fanoušem. Již tradičně jsme byli vybaveni vestami, abychom byli vidět.
  V poledne už se vyjíždělo z náměstí, cesta vedla mimo jiné přes Nymburk, Poděbrady, Přelouč, Pardubice až do Holic. Já s Fandou a Dandys s jeho přítelkyní jsme vyjeli jako předvoj o něco dřív, abychom náš příjezd avizovali policii v Nymburce a také abychom udělali nějaké foto-video. Hlídka nás již vyhlížela, připravená umožnit nám průjezd náměstí. Zprvu se trošku popletlo, kudy že to náměstí chceme projet, ale nakonec vše klaplo. I na jiných místech trasy nám pomáhali policajti, většinou však průjezd křižovatek jistili „ovestovaní“ pomocníci z našich řad. Většinu jízdy se všichni drželi spořádaně, jelo se hezky cik-cak, jeden blíž ke krajnici, druhý ke středovce, další ke krajnici atd. Předjíždění se týkalo hlavně kameramana, ovestovaných lidiček, kteří hlídali křižovatky a mě s Fanoušem. Při předjíždění jsem postupně vyfotila snad všechny účastníky. Některé fotky se povedly, jiné vůbec. Tak to ale bohužel chodí. Fotky z vyjížďky i večera si můžete prohlédnout ve fotogalerii.
V Holicích na náměstí se k nám měla přidat i větev, která vyjížděla pod Mihalovým vedením z Moravské Třebové. Ti se však mezitím zabydleli v hospůdce, kde ale bohužel byla pomalá obsluha a tak stále čekali na jídlo. Vydali jsme se tedy na malou projížďku bez nich. Tentokrát pod Sonnyho vedením jsme vyjeli prozkoumat okolí Holic. Bohužel po chvilce se na nás snesla mračna, všude bylo černo a začal pořádný liják. Otočili jsme to a zamířili zpět do kempu, po chvilce jsem z černoty vyjeli a už na nás zase svítilo sluníčko. Kdo byl dobře oblečený, ten vůbec nepromokl.
  V kempu jsme se všichni ubytovali v chatkách či sudech, jeden z účastníků dokonce ve stanu. Nějaký čas sice zabrali organizační záležitosti, příprava počítače, promítání a hudby, ale po chvilce už na nás čekala zábava, dobré jídlo a pití. Během večera jsme probrali organizační záležitosti Czech VFR clubu, čekalo na nás promítání a vyprávění cestovatele Vojty Hlásného, který projel Ukrajinu na Simsonu Schwalbe (můžete mrknout na jeho stránky hlasny.borec.cz), k dispozici byl i zástupce z DASu (Krémr) a když se setmělo, přišla na řadu i fireshow. Dvě holčiny a jeden klučina nám předvedli, že si umí hrát s ohněm. K nim se na chvilku přidal i Fanda (klobouk dolu (nebo helmu?)). Dave se staral o hudbu pouštěnou přes notebook do beden a obsluha se starala o to, abychom všichni měli co jíst a pít. Jídlo bylo vynikající, já si pochutnala. Pivo zřejmě také chutnalo dobře (alespoň vzhledem k tomu, jak někteří účastníci akce vypadali).
  Zábava vydržela dlouho do noci, my s Davem jsem šli spát kolem třetí hodiny a rozhodně jsme nebyli mezi posledními. Ráno už bylo pro někoho poněkud krušnější. I obsluha měla co dělat a trochu nestíhala. Ráno jsme posnídali (někomu přišla vhod zejména vynikající česnečka) a postupně jsme se rozjeli domů. Já se sice pak musela učit a doháněla jsem, co jsem díky srazu nestihla, ale mnozí se ještě vydali na různé vyjížďky a výlety a vychutnávali si na svých strojích parádní počasí, které v neděli panovalo.
A ještě závěrečná bilance akce:
- Sonny předal předsedávání v klubu Davovi
- Dave ztratil hlasivky (ani alkohol to nevyléčil)
- celkový počet fotek z akce je přes 600
- akce se zúčastnili i hostesky z výstavy (Monča a Verča; Anča bohužel ne)
- na akci jste měli poprvé nové členské samolepky za zaplacení členského příspěvku a také novou sponzorskou samolepku
- a příští akcí Czech VFR Clubu je návštěva dětského domova, takže kdo chce pomáhat, ať jede.


Mája