Články

2. setkání VeFeRek

II. setkání majitelů VFR

Pro někoho je Honda VFR jen obyčejná motorka, pro jiného zase srdeční záležitost. A právě pro druhou skupinu lidí bylo uspořádáno už druhé setkání majitelů Hondy VFR, které se tentokrát přesunulo z Čech do Moravského města Jevíčko. II. setkání majitelů VFR
Pro někoho je Honda VFR jen obyčejná motorka, pro jiného zase srdeční záležitost. A právě pro druhou skupinu lidí bylo uspořádáno už druhé setkání majitelů Hondy VFR, které se tentokrát přesunulo z Čech do Moravského města Jevíčko.
Předpověď počasí už týden mluvila o dešti a zimě a tak jsme čekali velmi sporadickou účast. Zda se stal zázrak a nepršelo a nebo se jen někdo spletl, nevím. Nad klubovnou a v klubovně Jevičštích Orlů byla prostě pohoda a to už od pátku. Akce začala představením nově vzniklého Czech VFR Clubu a zajímavou rozpravou se všemi zúčastněnými ohledně jeho budoucnosti. Bylo zajímavé sledovat, jak jednoduchá a hlavně bezproblémová je domluva s lidmi stejného zájmu. Asi po půlhodinové rozpravě, kdy mohl svůj názor vyjádřit opravdu každý, se začalo se zápisem nových členů – ten večer se jich zapsalo více jak 20, což je super výsledek! Poté začala volná zábava a tím i pozvolné poznávání všech zúčastněných.
Hlavní program byl naplánován na sobotní poledne a odstartovalo ho nezbytné focení všech členů VFR clubu a jejich strojů. V tuto dobu už bylo na place přes 30 motocyklů stejné modelové řady. Pokračovalo se názornou ukázkou ladného pokládání motorky v krizových situacích :-)))))))) a pak klidnou vyjížďkou do blízkého okolí. Navštívili jsme hrad Bouzov, soukromou sbírku veteránů v Trnávce a na závěr jsme potěšili děti na jejich dětském dnu svezením.
Všem samozřejmě vyhládlo a tak se muselo zpět do Jevíčka, kde už se vesele grilovalo a zároveň i chladilo (hádejte co). Připravený program vyvrcholil velkou večerní soutěží, jejíž úkoly byly až do začátku tajné. Soutěžící znali jen názvy disciplín, z nichž namátkou jmenujme např. hod smradem, IQ test, niagara, přehlídka příslušenství, tankování, atd. Poetické názvy v sobě skrývaly vskutku originální disciplíny, u nichž se nehodnotila rychlost a ani správnost, nýbrž jen a jen umělecký dojem. Jistě si umíte představit, jak se soutěž vyvíjela. Všichni se dokonale bavili a to byl hlavní cíl celé akce. Na prvním místě se po urputném útoku na naše bránice nakonec umístil Víťa z Pardubic, na druhém …. A na třetím jediná dívka v soutěži, Renata z Mikulova.
Celá akce se povedla a to nejen díky skvělé partě, ale také díky Motocyklovému klubu Jevíčští Orli, kteří nám poskytli svou klubovnu a postarali se o hory jídla a pití. Takže, všem vám děkujeme a těšíme se na příští sraz!
Více info o Czech VFR Clubu naleznete na www.hondavfr.eu.
článek pro ČMN napsal Sonny